Nieuws voor rijscholen

Borsten vrachtwagen

Verkeerschaos door borsten

donderdag 16 oktober 2014 | Miranda Schenkhuizen

In Moskou heeft een advertentie 500 ongelukken veroorzaakt, zo meldt de NOS. Er reden dertig vrachtwagens rond in de Russische hoofdstad, die allemaal aan de zijkant waren voorzien van twee grote, bedekte borsten. Op de groene balk stond de tekst: "Zij hebben aantrekkingskracht."

Dation Rijschool Software (advertentie)

De politie vond het al niets, die grote borsten op de openbare weg. Maar nadat de meldingen binnen bleven stromen en de ongelukken zich opstapelden, was het genoeg. De borstentrucks werden van de weg gehaald.

Slachtoffers

De 35-jarige Ildar Yurley was één van de slachtoffers. Hij was onderweg naar een werkbespreking, reed langs één van de vrachtwagens en werd toen van achter geschept door een auto. "De chauffeur vertelde me na het ongeluk dat hij nogal was afgeleid door de campagne."

Aandacht trekken

Het marketingbureau Sarafan Advertising Agency was verantwoordelijk voor de catastrofale borsteninvasie in Rusland. "We willen een nieuwe advertentievorm introduceren en bedrijven motiveren om advertenties te plaatsen aan de zijkant van een vrachtwagen", vertelt een woordvoerder. "Dit was onze manier om de aandacht te trekken."

Het aandacht trekken lijkt in ieder geval gelukt. "De automobilisten die niet de volledige schade uitgekeerd krijgen van de verzekering, zullen wij compenseren", zo zegt het marketingbureau.

Bron/Foto: NOS.nl


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Gerelateerde berichten

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!