‘Verlichting moet aan bij slecht weer!’

Hagel, (natte) sneeuw, ijzel en regen teisteren deze weken ons land. En ook op de wegen is dat te zien. Meer files, ongelukken en aanrijdingen. De ANWB pleit om deze reden voor het aanzetten van de verlichting op snelwegen.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Besparing

Ruim anderhalf jaar geleden besloot Rijkswaterstaat om de verlichting op snelwegen uit te zetten vanaf 21:00 tot 5:00 of bij drukkere wegen vanaf 23:00 tot 5:00 uur. Het uitzetten van de verlichting zou veel geld besparen. Alleen bij ongelukken wordt het licht ontstoken. Volgens Rijkswaterstaat leidt het uitzetten van de verlichting namelijk niet tot een stijging van de verkeersongelukken. Ook zou er slechts één klacht zijn binnengekomen over de uitstaande verlichting. 

'Arremoe'

De ANWB pleit ervoor om de verlichting aan te zetten als de weersomstandigheden slecht zijn. “Het kan ook 's avonds laat nog druk zijn op de weg, zeker als het slecht weer is. Dan rijdt het veel comfortabeler als de verlichting aan is. Het is een teken van armoe om de lichten uit te doen," aldus een woordvoerder van de ANWB in de Telegraaf.
Ook bij slecht zicht gaat de verlichting niet aan. Ad Vonk, van de ANWB kan dit niet begrijpen. “Met winterse buien heb je slecht zicht op die momenten verwacht je gewoon dat lampen aanstaan. Het is dan ook niet te begrijpen dat ze uitblijven. Dan kun je ze net zo goed helemaal weghalen, want dan zijn ze nooit van nut.”

Geef uw mening

Wat vindt u? Bent u het eens met de ANWB en moet de verlichting aan tijdens slecht weer?
Of kunnen we best zonder rijden? Deel uw ervaring en geef uw mening op Facebook.