Vernieuwde website voor rijles-en-autisme.nl

De website is bedoeld als platform waar rijinstructeurs met een specialisatie op het gebied van Autisme en ADHD zich kunnen profileren en daardoor vindbaar zijn voor kandidaten. Rijles en Autisme is een onderdeel van Spectrum Brabant.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Spectrum Brabant

Spectrum Brabant stelt zichzelf onder andere tot doel de kennis en expertise rondom Autisme en ADHD zo breed mogelijk toegankelijk te maken. De organisatie hoopt door het bijscholen en trainen van rijinstructeurs een steentje bij te dragen in het actief en prettig kunnen participeren van personen met Autisme of ADHD binnen onze samenleving. Spectrum Brabant heeft onlangs een nieuwe mijlpaal bereikt. “De organisatie heeft inmiddels ruim 650 instructeurs bijgeschoold”, vertelt innovatiemanager Renate van Leeuwen-van Dorst.

‘Frisse eigentijdse look’

Het heeft even geduurd, maar inmiddels is de website helemaal af. “We wilden een frisse en eigentijdse look”, gaat van Leeuwen-van Dorst verder. Er is veel bijgewerkt en aangepast, waaronder de portfolio opbouw. “Voor Rijinstructeurs die naast de gevorderde training en de intervisie ook expertmeetings hebben gevolgd, hebben we de vermelding uitgebreid met het volledige portfolio. De komende jaren breiden we dit aanbod nog verder uit”. Alle intervisies voor erkende rijinstructeurs zijn inmiddels achter de rug, wat betekent dat alle vermeldingen op de website up-to-date zijn. Een kijkje op de website leert verder dat de verschillende niveaus nu steeds op een aparte pagina vermeldt staan. Hierdoor wordt het voor de consument duidelijker welk niveau van bijscholing is gevolgd. Ook heeft de organisatie ondertussen een flyer ontwikkeld voor kandidaten met autisme met daarin basale uitleg over het medische traject. Deze is te vinden onderaan de pagina bij 'downloads' en bij 'nieuws'.

Daarnaast is de jaarlijkse intervisie geëvalueerd op basis van de ingevulde evaluatieformulieren. “Overall hebben we van onze cursisten een 8.7 gekregen als cijfer. Het hoogst scoorden we op deskundigheid van de trainer en de relevantie van de intervisie voor het werkveld. Hier zijn we heel trots op. En de verbeterpunten die we ontvingen, pakken we op om de rijinstructeurs nog beter van dienst te kunnen zijn”, eindigt van Leeuwen-van Dorst.

Rijscholen

Tot slot wil van Leeuwen-van Dorst alle rijscholen oproepen om hun vermelding op de website te controleren. Mocht de verstrekte informatie niet in orde zijn, kan de rijschool contact opnemen met Spectrum Brabant. Het wordt dan zo snel mogelijk aangepast.