Nieuws voor rijscholen

sirene

Verplichte EHBO cursus bij halen rijbewijs

donderdag 24 mei 2018 | Miranda Schenkhuizen

In Brussel is het per 1 november 2018 verplicht om bij het halen van het rijbewijs ook een EHBO cursus te volgen bij het Rode Kruis . Ook een goed idee in Nederland?

VekaBest verkeersleermiddelen (advertentie)

Wie in Brussel het rijbewijs wil halen moet vanaf 1 november 2018 ook een verplichte EHBO cursus volgen. Deze wordt dan wel gratis verstrekt. Het Rode Kruis pleit voor het halen van een EHBO certificaat bij het rijbewijs omdat de eerste vier minuten na een ongeval cruciaal zijn. Hoe eerder ingegrepen wordt bij verwondingen, hoe sneller het herstel.

Ook in Nederland?

Onder andere in Duitsland is het al jaren gebruikelijk dat je tijdens je rijlessen ook en EHBO cursus bijwoont. 80% van de Duitse bevolking heeft dan ook een EHBO diploma. In Noorwegen heeft zelfs 95% procent een EHBO diploma. In Nederland heeft slechts 3% van de bevolking een EHBO diploma; een beduidend verschil. Het Rode Kruis pleit er dan ook voor om ook bij ons een EHBO diploma bij het rijbewijs in te voeren.

Voorlopig ver weg

Uit recent onderzoek van EHBO partner Livis blijkt dat 40% van de Nederlandse bevolking vindt dat iedereen een EHBO diploma zou moeten hebben en dat dit verplicht zou moeten worden gesteld door de overheid. Er zijn naar aanleiding van het onderzoek ook Kamervragen gesteld, maar de invoering van een verplichte EHBO cursus in Nederland lijkt voorlopig nog ver weg.


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!