Nieuws voor rijscholen

Hardere aanpak verkeershufters

Vijf jaar cel geŽist voor receptioniste die chauffeurs aan vals bekwaamheidsattest hielp

donderdag 24 mei 2018 | Miranda Schenkhuizen

Het openbaar ministerie heeft vijf jaar gevangenisstraf gevorderd tegen Rachida N., de receptioniste van rijschool Rijbewijs uit Borgerhout, omdat ze, tegen betaling, honderden bekwaamheidsattesten afleverde aan kandidaat chauffeurs zonder dat die daarvoor de nodige praktijklessen volgden.

Dation Rijschool Software (advertentie)

Rachida N. wordt vervolgd wegens valsheid in geschrifte en oplichting. Volgens het openbaar ministerie verkocht ze minstens 300 valse bekwaamheidsattesten, Op de attesten stond dat de chauffeurs de benodigde 20 uur praktijkles hadden gevolgd, waarmee ze vervolgens het rijbewijs bij hun gemeente aan konden vragen, terwijl dit niet zo was.

Rijbewijs ingetrokken

Een aantal kandidaat chauffeurs vonden de werkwijze van Rachida N. vreemd, maar zij wist hen gerust te stellen. N. vroeg tussen de 250 en 900 euro cash voor een vals attest. Van de betrokken chauffeurs werd het (voorlopig) rijbewijs ingetrokken toen de fraude bekend werd. Een aantal chauffeurs hebben zich, zoals dat heet in BelgiŽ, burgerlijke partij gesteld tegen de receptioniste. Wat zoveel wil zeggen als dat zij aanklachten tegen de receptioniste indienen. De Vlaamse overheid is voornemens hetzelfde te doen.


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dť nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!