Video van de eerste rijles van ‘Rubentje’ gaat viral

Het filmpje van de 18-jarige Ruben die rijles krijgt van zijn vader is al meer dan een miljoen keer bekeken. Dat schrijft de Belgische nieuwssite HLN.be. De video is onderdeel van het Belgische tv-programma ‘Het gezin’ waarin gezinnen gevolgd worden en daarna geconfronteerd worden met hun dagelijks leven. In de video botst ‘Rubentje’ tijdens zijn eerste rijles op een betonblok.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

 In de video noemt vader Johan Degroote zijn zoon vastberaden ‘Rubentje’ - zelfs als hij crasht tijdens zijn eerste rijles. Het videofragment telt intussen al meer dan 1 miljoen views. Omdat de scène voor veel Belgische ouders zo herkenbaar is, in België geven de meeste ouders hun kinderen rijlessen, maar ook om wat daarna gebeurde: de vader werd niet kwaad en reed niet naar huis, maar gaf zijn zoon een knuffel en liet hem nog een halfuurtje doorrijden.

Bekijk hier de video »

Rijexamen

De opnames zijn van een jaar geleden en het is allemaal goed gekomen: ‘Rubentje’ volgde gelukkig nog enkele uren rijles en mag maandag zijn rijexamen doen. Alleen niiet met het rode autootje - dat staat intussen te koop. “Heel de voorkant was om zeep”, zegt Johan. “Dat accident was eigenlijk mijn fout. Ik vond dat het gedaan moest zijn Ruben overal naartoe te voeren. Ik heb ook mijn twee dochters, Céline (21) en Jolien (20), leren rijden. Met Ruben wilde ik wat rapper gaan, maar die wist blijkbaar zelfs niet naar welke kant hij zijn stuur moest draaien.”

Lees hier het hele artikel op HLN.be »