RDW keurt nieuwe versies Stint af

De RDW heeft drie nieuwe versies van de aangepaste Stint afgekeurd. Daarom heeft Minister Van Nieuwenhuizen gisteren besloten de Stints niet terug te laten keren op de weg. De fabrikant van de Stint is voornemens met een nieuwere versie te komen met nog meer aanpassingen.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Het besluit van de RDW om de stints af te keuren komt doordat het voertuig nog niet aan alle voorwaarden voldoet. Zo hebben de nieuwe versies tien zitplaatsen, terwijl er maar acht toegestaan zijn. Dat schrijft de RDW in een brief aan het Ministerie. Daarnaast is uit tests gebleken dat de Stint bij hogere snelheden kan kantelen als er vier of meer kinderen aan een kant zitten. Ook bereikt de Stint nu nog een snelheid van 20 kilometer per uur, terwijl de RDW wil dat hij maximaal 17 kilometer per uur kan. Wel vindt de RDW dat de fabrikant op de goede weg is met het ontwerp.

Nieuwe aanvraag

Ontwerper van de Stint, Edwin Renzen geeft aan zo snel mogelijk een nieuwe aanvraag in te dienen, waarschijnlijk nog deze maand.  Minister van Nieuwenhuizen geeft aan dat het nu weer enkele maanden kan duren voordat de Stint terug de weg op mag.