Vier auto's Rijkswaterstaat in puin gereden

Op verschillende plekken in Nederland zijn binnen twee weken tijd vier auto's van Rijkswaterstaat in puin gereden. Twee of drie keer zagen de bestuurders van de auto's die de wagens ramden, het rode kruis boven de weg over het hoofd.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

“We hopen niet dat dit een trend is, maar gewoon toeval,” zegt woordvoerder Diederik Fleuren van Rijkswaterstaat.

Rood kruis boven de weg

Het eerste ongeluk was 10 juli bij Zwolle toen een vrachtwagen een rood kruis boven de weg “niet gezien had” en een wagen van Rijkswaterstaat ramde. Afgelopen vrijdag op de A10 bij Amsterdam ging een tweede wagen eraan toen een automobilist waarschijnlijk een rood kruis negeerde, dacht dat-ie er nog langs kon en 'boem'.

Zondag bij Arnhem zag de chauffeur van een lege touringcar een rood kruis boven de weg over het hoofd en maandag was het weer raak: bij een incident op de vluchtstrook langs de snelweg ter hoogte van Breda ramde een automobilist een wagen van een inspecteur.

In alle gevallen kwamen de betrokkenen er zonder kleerscheuren vanaf. De wagens raakten zwaar beschadigd. “Vier wagens in twee weken is uitzonderlijk veel,” zegt Fleuren. “Maar hoe cru het ook klinkt: in principe staan de wagens ervoor. Ze zijn er om de plaats van het ongeluk te beschermen.”

Bron: AD