Vier rijbewijzen ingenomen in Rotterdam

Bij een verkeerscontrole afgelopen zondag in Rotterdam nam de politie maar liefst 4 rijbewijzen in, waaronder die van twee beginnende bestuurders en twee snelheidsmaniakken.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Bij de Erasmusbrug in Rotterdam betrapte de politie twee beginnende bestuurders op het rijden onder invloed. Zij bliezen 430 en 380 ugl, terwijl voor een beginnende bestuurder maximaal 88 ugl is toegestaan. Een flinke overschrijding, waarna beide bestuurders hun net verkregen rijbewijs weer in konden leveren. Zij waren overigens niet de enigen die te diep in het glaasje keken, maarliefst veertien bestuurders werden betrapt op het rijden onder invloed afgelopen zondag.

100 kilometer te hard

Ook  trof de politie twee snelheidsmaniakken aan die zondagmiddag met 157 km en 134 km per uur over de Matlingeweg reden waar 50 km is toegestaan. Levensgevaarlijk en onacceptabel vond de politie. Het rijbewijs van beide bestuurders werd dan ook direct ingenomen.

Zonder rijbewijs

Hierna trof de politie ook nog een bestuurder zonder rijbewijs, een bestuurder die verschillende bekeuringen open had staan en een automobilist die zich niet kon identificeren. Samen met de gemeente Rotterdam blijft de Verkeerspolitie controles houden om het asociale rijgedrag in het verkeer aan te pakken.