CBR: Voorlopig geen versoepelingen in coronatijd

CBR

Door het hoge aantal coronabesmettingen in Nederland voert het CBR voorlopig geen versoepelingen meer door in de maatregelen rond praktijkexamens, toetsen en rijtesten.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Dit betekent dat rijinstructeurs nog niet kunnen meerijden. Ook kunnen ze nog niet aanwezig zijn bij het eindgesprek binnen. Hiermee willen wij  de risico’s voor de gezondheid zoveel mogelijk uitsluiten voor medewerkers, klanten en opleiders.

Mondkapje

Tijdens een praktijkexamen maakt iedereen in het voertuig gebruik van een mondkapje. Daarvoor zorgt het CBR. We adviseren om het gebruik van een mondkapje te oefenen tijdens de rijles. Dat kan de spanning tijdens het examen verlagen.

Coronaklachten

Je kunt geen examen doen als jij of een van je huisgenoten coronaklachten hebt. Je kunt het examen dan kosteloos annuleren. Dat geldt ook als je korter dan 10 dagen geleden in een gebied was waar op dat moment code oranje gold, op voorwaarde dat de examendatum niet verder is dan 3 weken later (1 week voor test en uitslag + 10 dagen voor de quarantaine). In al deze gevallen zoekt het CBR in overleg met de rijopleider naar een nieuwe examenplek, zonder extra kosten.