Waarschuwing: vrachtwagens al rijdend leeggeroofd

In België zijn de politie en vrachtwagenchauffeurs gewaarschuwd voor een ‘nieuwe’ overvalmethode. Hoewel de overvalmethode al enige tijd bekend is, bleken velen nog niet op de hoogte. Er zouden namelijk, onder andere op wegen in België, vrachtwagens al rijdend worden leeggeroofd.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Methode

De methode is simpel. Meerdere auto’s rijden rond de vrachtwagen. Een van deze auto’s gaat vlak achter de vrachtwagen rijden. De trailer wordt geopend, doordat een persoon op de motorkap van de auto gaat staan en het slot openbreekt. Zonder dat de vrachtwagenbestuurder iets ziet wordt de lading uit de wagen gehaald, waarna de automobilisten doorrijden alsof er niets is gebeurd. 

Duitsland

Eerder dit jaar werden soortgelijke overvallen gemeld in Duitsland. In een paar maanden tijd zouden er zeker 50 trucks zijn leeggeroofd op snelwegen in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen. Een van deze vrachtwagens - uit Nederland vertrokken - reed rond met een lading artikelen van Apple. 125 iPads, vier iPad-mini's, 30 iPhones en twee toetsenborden van Apple werden, volgens de politie Duitsland, binnen slechts een paar minuten buit gemaakt.
In een artikel in de Spits, van eerder dit jaar, wordt met argwaan gereageerd op deze ‘nieuwe methode’. “Dit is een hele nieuwe uitleg van de lading die ‘van de vrachtwagen gevallen’ is, reageert een lezer. “Waarom zou de trucker ze niet zelf in een koffertje hebben gestopt?”, vraagt een andere lezer zich af.
Ondanks deze achterdocht zal de politie in België verscherpt toezicht invoeren, zo meldt de hoofdinspecteur.