VTO Basiskwalificatie geheel vernieuwd

In de loop van maart verschijnt de volledig nieuwe VTO lesmethode voor vrachtauto- en buschauffeurs. Deze bouwt voort op het succes van de bestaande lesmethode, maar is nóg toegankelijker en effectiever van opzet. Ook het uiterlijk kreeg een flinke verjongingskuur.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Bij de vernieuwing zijn we niet over één nacht ijs gegaan, zo vertelt Ad Philipsen van VekaBest. 'Hoewel onze klanten en wijzelf zeer tevreden zijn over de huidige producten, wilden we als marktleider toch weer een flinke stap vooruit zetten. Vooral het zo eenvoudig mogelijk ontsluiten van de benodigde kennis en het creëren van zoveel mogelijk leerplezier hebben we als speerpunten genomen.'

Grondige makeover

Het resultaat mag er zijn: de lesboeken voor RV1 verkeer en RV1 techniek kregen een grondige tekstuele makeover en tientallen nieuwe afbeeldingen. Bij R2, V2 en V3 ging VekaBest nóg grondiger te werk. Dit resulteert in twee fonkelnieuwe, frisse en zeer actuele lesboeken: eentje voor vrachtauto en eentje voor bus. 'Het busboek is vanaf nu een compleet, zelfstandig lesboek en niet langer een supplement bij het vrachtautoboek', aldus Philipsen.

Ook lespresentaties aangepast

Tegelijkertijd met de marktintroductie van de nieuwe lesboeken worden ook de lespresentaties op het VekaBest / VTO klassikale theorie platform aangepast.