IBKI verlaagt examentarieven per 1 juli

Per 1 juli 2018 verlaagt IBKI de examentarieven voor de WRM-examens. De tariefverlaging bedraagt gemiddeld 10%. Een tariefverlaging hing al enkele jaren in de lucht, maar is een aantal keren uitgesteld in afwachting van de wijziging van de WRM.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

IBKI had de tariefwijzigingen bij voorkeur samen met de wetswijziging doorgevoerd, zodat rekening kon worden gehouden met het teruglopende aantal examens doordat één praktijkbegeleiding per 5 jaar dan voldoende is.

Wijzigingen WRM laten op zich wachten

Op dit moment is nog niet definitief bekend wanneer de gewijzigde WRM ingaat, maar IBKI wil daar niet langer op wachten. IBKI maakt geen winst op de WRM-examens. Eventuele jaarlijkse tekorten of overschotten worden verrekend met een zogenaamde egalisatiereserve. Die werkwijze voorkomt dat de examentarieven regelmatig moeten worden aangepast.

Geen winst

IBKI maakt geen winst op de WRM-examens. Eventuele jaarlijkse tekorten of overschotten worden verrekend met een zogenaamde egalisatiereserve. Die werkwijze voorkomt dat de examentarieven regelmatig moeten worden aangepast.

Ale tarieven op een rijtje

Ingangsdatum is dus 1-7-18. De examentarieven voor OGS+, examens die geen deel uitmaken van de wettelijke taak van IBKI, worden ook verlaagd, zodat ze gelijk blijven aan de examentarieven voor vergelijkbare WRM-examens.