Waarom het nu een goed moment is om je rijbewijs te halen

Rijles auto rijden

'Het is nu toch zo druk bij het CBR? In een lesauto zit je toch te dicht op elkaar?' Je kan van alles bedenken om je rijbewijs even uit te stellen, en met recht. Maar deze coronatijd is misschien wel dé tijd om je rijbewijs te halen. Wij zetten de voordelen voor je op een rij.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Vervoer

De overheid wil dat iedereen zo veel mogelijk thuis blijft. Begrijpelijk, maar soms moet je toch even ergens naartoe. En dan is het wel zo veilig om met een auto te gaan, om het verspreidingsrisico in te dammen. Een goede reden om te beginnen aan je rijbewijs!

Drukte CBR

Momenteel is het druk bij het CBR, dat klopt. Maar het CBR en de rijschoolbranche werken hard om dat weer in te halen. Je kan het ook zo zien: als je nu begint met lessen, heb je genoeg tijd om alles goed te leren. Geen druk, niet met zweethandjes achter het stuur. En zodra deze eerste drukte wat is gezakt, ben jij helemaal klaar om je rijbewijs te halen. 

Rustig op de de weg

Nu veel mensen thuiswerken, is er minder verkeer op de weg. Er zijn minder files, minder drukke kruispunten. Je kunt nu dus in alle rust, en met minder kans om in een lastige verkeerssituatie te komen, leren autorijden. (En mocht dat wel gebeuren, zit er nog altijd een instructeur naast je.)

Hygiëne

In een lesauto is het lastig 1,5 meter afstand te bewaren, ook dat klopt. Maar de rijinstructeur doet er alles aan om het verspreidingsrisico zo klein mogelijk te maken. Zo moet de instructeur door middel van vragen vaststellen of een leerling klachten heeft of dat er sprake is van een risico. Ook wordt na elke les de auto zorgvuldig schoongemaakt en gedesinfecteerd. Je lesauto rook nog nooit zo fris! 

Natuurlijk kun je ook een mondkapje of handschoenen dragen, maar dit is niet verplicht. 

Theorie

Je moet nu vooral veel thuiszitten (of in de tuin). Dan ben je geneigd sneller om naar je laptop te grijpen voor een goede serie, maar je kan ook een uurtje van je dag besteden aan het leren van de theorie. Pak die boeken erbij, doe een online proefexamen, bekijk wat video's online. Alle beetjes helpen. Zodra je die regels in je hoofd hebt zitten, wordt het autorijden ook een stukje makkelijker!