Waymo (Google): “Hype rond autonoom rijden is ‘onbeheersbaar’ geworden”

Waymo, het bedrijf van Google dat zich specifiek richt op het ontwikkelen van een zelfrijdende auto, waarschuwt dat de hype die rondom de zelfrijdende auto gecreëerd is inmiddels ‘onbeheersbaar’ is geworden. Volgens de topman van Waymo, Tekedra Mawakana, hebben mensen een vertekend beeld gekregen over de toekomst van zelfrijdend vervoer. Tekedra heeft zich nu uitgesproken om dit beeld recht te zetten.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Hype zorgde voor vertekend beeld

Mawakana verklaart de hype rondom de zelfdrijdende auto aan een overdaad aan enthousiasme. Volgens Mawakana zijn mensen hierdoor iets anders gaan verwachten dan dat er in werkelijkheid mogelijk is. Dit komt volgens Mawakana vooral door de media. Journalisten die over zelfrijdend vervoer schrijven, zouden de toekomst van de zelfrijdende auto te rooskleurig hebben opgeschreven. Het is wellicht leuk om te schrijven dat we binnenkort een auto hebben die we niet zelf hoeven te besturen, maar volgens Mawakana gaat dat in werkelijkheid niet snel gebeuren.

Wetgeving en software

Niet alleen is het voor de makers van zelfrijdende auto’s lastig om de software zo af te stellen dat deze veilig genoeg is. Ook de wetgeving moet worden aangepast. En dit is allemaal niet op korte termijn te realiseren.