Wiebes: 'Alle sectoren in Nederland moeten een plan opstellen voor de anderhalvemetereconomie.'

wiebes

Minister Wiebes van Economische zaken en Klimaat wil dat alle sectoren een plan opstellen voor de anderhalvemeter-economie. Dat is een voorwaarde om je bedrijf weer op te starten.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

"Als je niet zo'n protocol hebt klaarliggen, kan ik me bijzonder moeilijk voorstellen dat je open kunt", geeft de minister aan voor het begin van het ministeriële crisisberaad, schrijft de NOS.

Beoordelingscommissie

"In een goed plan komen dingen die te maken hebben met afstand houden, hygiëne, beschermingsmaatregelen en gedragsbeïnvloeding van klanten en leveranciers", zei Wiebes. Het protocol moet goedgekeurd worden door een beoordelingscommissie. Ook de handhaving moet in orde zijn. 

Alhoewel de beheersing van de verspreiding van het virus voorop staat, is duidelijk dat het kabinet graag de regels wat wil versoepelen. 

Idee insturen

Alhoewel het voor rijinstructeurs lastig kan zijn om in een auto afstand te houden, zijn we bij Rijschoolvandaag.nl erg benieuwd wat jullie ideeën zijn over hoe het protocol voor deze sector eruit moet komen te zien. Stuur je idee naar info@rijschoolvandaag.nl.