Zelfrijdende auto rijdt robot aan

Dat zelfrijdende auto’s nog niet klaar zijn de weg op te gaan blijkt maar weer eens uit een ongeluk in Las Vegas, waarbij een zelfrijdende Tesla tegen een zelfstandige robot aanreed. De robot ‘overleefde’ de aanrijding niet; hij bleek onherstelbaar beschadigd.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Het ongeval gebeurde tijdens de voorbereidingen voor de CES, de grootste technologiebeurs ter wereld. Medewerkers van het bedrijf Promobot brachten hun robots in een rij naar de congreszaal van het evenement. Toen een van de robots de rij verliet kwam hij op een parkeerterrein terecht, waar hij aangereden werd door de zelfrijdende Tesla.

Spijt

De bestuurder van de Tesla was verbaasd: ,,Er was niemand, geen mensen, geen auto’s. Ik stelde de Tesla in op zelfstandig rijden en hij begon te bewegen. En plotseling, een robot voor ons. De auto reed er recht op af. Het spijt me zo, de robot ziet er schattig uit’’.

Promobot, de eigenaar van de robot baalt: ,,Natuurlijk balen we hiervan. We hebben deze robot helemaal van Philadelphia naar Las Vegas gebracht om mee te doen aan de beurs. Nu kan hij niet meedoen en ook niet worden gerepareerd’’.

Meer via »