Groningse verkeersschool start rijbewijstraject voor jongeren die begeleid wonen, werken of leren.

Verkeersschool Oosterpoort uit Groningen start morgen, in samenwerking met T-TAG, een Jongeren Talenten Reisbureau eveneens uit Groningen, een nieuw rijbewijstraject. Binnen dit traject krijgen 10 jongeren die begeleid wonen, werken of leren de kans hun rijbewijs te halen.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

“Wij werken mee aan dit project in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen” legt Edward Hoen van Verkeersschool Oosterpoort uit. “Door deze jongeren rijlessen aan te bieden, worden hun kansen op de arbeidsmarkt vergroot en dan vinden wij een mooi streven. Als je een rijbewijs hebt, vergroot je de kans een baan te vinden. Je kunt op meer banen solliciteren. Daarnaast kan zo’n project deze jongeren net dat steuntje in de rug geven dat ze nodig hebben en daar zorgen wij graag voor.”

Langdurige samenwerking

Charlotte Schippers van T-TAG is erg blij met de samenwerking:”We waren op zoek naar een rijschool waar we een langere tijd mee samen kunnen werken. En die hebben we met Oosterpoort zeker gevonden. Zij zijn net zo enthousiast als wij.”

Verschillende achtergrond

De tien geselecteerde jongeren zijn tussen de 18 en 27 jaar oud en hebben ieder een andere achtergrond. “Deze jongeren komen bij ons terecht via verschillende instanties, zoals jeugdzorg, re-integratiebedrijven en scholen. Het zijn jongeren die allemaal wel iets hebben meegemaakt waardoor ze een steuntje in de rug kunnen gebruiken, maar stuk voor stuk genoeg capaciteiten hebben om te slagen. Niet alleen voor hun rijbewijs maar ook in hun zoektocht naar werk en een mooie toekomst.” aldus Schippers.

 

Tegenprestatie

Het Jongeren Talenten Reisbureau is een samenwerking van Stichting Het Kopland, Stichting Elker, Werkpro, Jimmy’s en Stichting Neon en wordt gefinancierd door de gemeente Groningen.”Ja, wij ontvangen een subsidie om de kansen op werk voor deze jongeren te vergroten. Maar dit betekent niet dat de jongeren van ons zomaar het rijbewijs krijgen” legt Schippers uit. “Wij werken met ‘something for something’. Zij mogen hun rijbewijs halen maar wij verwachten er ook iets voor terug. Door bijvoorbeeld broodjes te bakken, te tuinieren of auto’s te wassen, leveren de jongeren een tegenprestatie en verzamelen ze geld om ook weer nieuwe jongeren dit soort kansen te kunnen bieden.”