1 op 9 huishoudens heeft een caravan of camper

camper

Uit een analyse van RDC-cijfers door BOVAG blijkt dat 11,4 procent - oftewel 1 op 9 - van de meerpersoonshuishoudens in Nederland een caravan of camper in bezit heeft. Vooral in Noord- en Oost-Nederland staan relatief veel kampeermiddelen geregistreerd. In de randstad zijn ze wat minder dol op de kampeermiddelen.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

In totaal telt ons land momenteel ruim 558.000 geregistreerde caravans en kampeerauto’s en dat zijn er bijna 10.000 meer dan begin 2015. 

Drenthe is koploper

Bijna een vijfde (19 procent) van de meerpersoonshuishoudens in Drenthe is eigenaar van een caravan of camper en de Drentenaren zijn daarmee de kampeerkampioenen van Nederland. 

Friesland volgt met meer dan 17 procent, in Overijssel heeft 15,5 procent van de huishoudens een caravan of kampeerauto en in Groningen is dat ruim 15 procent. 

In de Randstadprovincies ligt het caravan- en camperbezit echter fors lager. In Zuid-Holland heeft nog geen 8 procent van de meerpersoonshuishoudens een eigen caravan of kampeerauto, in Noord-Holland is dat bijna 9 procent en ook de Utrechters scoren minder dan 10 procent.