TBS met dwangverpleging voor brandstichting CBR

Brand CBR

De rechtbank in Den Haag heeft gisteren een 39-jarige man veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor de brandstichting bij het CBR.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

De brand werd op 3 januari in de vroege ochtend gesticht op de begane grond van het CBR in Rijswijk, een van de grootste examencentra in Nederland. De dader, Ahmad B, was meerdere keren voor het examen was gezakt. Hij liep met benzine het gebouw in en stak het in brand. Gelukkig vielen er geen slachtoffers.

Impact

Door de enorme schade was het pand echter maandenlang onbruikbaar en moesten ruim 10.000 examenkandidaten uitwijken naar andere locaties. Pas sinds begin juli kunnen kandidaten en medewerkers weer terecht in het examencentrum. 

CBR-directeur Jan Jurgen Huizing sprak tijdens de rechtszaak in de slachtofferverklaring over de impact die de brandaanslag op het CBR heeft gehad. “Een dergelijke brandaanslag op onze medewerkers en hun werkomgeving is ongekend en heeft een enorme impact op onze veiligheid. Onze collega’s moeten in alle veiligheid en onafhankelijkheid altijd het juiste besluit kunnen nemen in het belang van de verkeersveiligheid”.