Nieuws voor rijscholen

politie belgie

17-jarige leerling rijdt fietser aan tijdens rijles van moeder

dinsdag 10 april 2018 | Miranda Schenkhuizen

Een 17-jarige leerlinge uit Oostende kreeg maandagavond rijles van haar moeder, toen ze een 52-jarige fietser aanreed die een parkeergelegenheid verliet. De man raakte zwaargewond.

Dation Rijschool Software (advertentie)

In België is het de gewoonte dat jongeren  rijles krijgen van familieleden of andere ervaren automobilisten uit hun omgeving. De 17-jarige reed op een weg waar éénrichtingsverkeer geldt, zonder uitzondering voor fietsers. Het ongeval gebeurde rond 17 uur. De fietser kwam uit de parkeergelegenheid gereden ter hoogte van de Fortstraat. Door een geparkeerde caravan en een vrachtwagen langs de Ankerstraat konden beide partijen elkaar onmogelijk zien, waardoor een aanrijding onvermijdelijk was.

Levensberdreigend gewond

De fietser werd weggekatapulteerd en kwam zwaar ten val. De man werd met levensbedreigende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Hij liep onder andere een heup- en beenfractuur, een bekkenbreuk, schouderletsel en een hoofdwond op.

Tiener in shock

De politie zette de Ankerstraat af voor het verkeer om onderzoek naar het ongeval te doen. De jonge bestuurster van de auto was in shock na het ongeval. Ze werd opgevangen door slachtofferhulp. De fietser is intussen buiten levensgevaar.


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!