18-jarige is rijbewijs binnen twee weken weer kwijt

rijbewijs politie

Een bijzonder bericht op facebook dit weekend, van politiebureau Westland. Een nieuwbakken bestuurder is zijn rijbewijs na twee weken alweer kwijtgeraakt, omdat hij met drank op achter het stuur zat.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Een 18-jarige bestuurder is in de nacht van zaterdag (23 november) op zondag (24 november) aangehouden door de politie Westland, omdat hij met te hoog alcoholpromillage achter het stuur zat. (foto Politie Westland)

De man uit Naaldwijk blies 455 ug/l. Dat is meer dan 1,03 promille. Voor de beginnende bestuurder betekende dit dat hij zijn rijbewijs moest inleveren en dat hij een cursus moet gaan volgen bij het CBR.

Pas gehaald

Dat rijbewijs had hij twee weken eerder pas gehaald, op 13 november. Oeps. 'Op 13 november 2019 je rijbewijs behaald om in een personenauto te mogen rijden. Joepie, leuk, gefeliciteerd! Alle verkeersregels vers in het geheugen', schreef de politie op facebook. Dat zou je verwachten.

De politie vervolgt met: 'Dan is het niet zo verstandig om als beginnend bestuurder met (te veel) alcohol op achter het stuur plaats te nemen om naar huis te rijden.'  Om daarna de hashtags te plaatsen:  #rijbewijshalenkostveelgeldrijbewijskwijtrakenook #drankenverkeergaatnietsamen