2todrive 15 maart definitief

2toDrive, een regeling waarmee jongeren op hun 17e vervroegd hun rijbewijs kunnen halen en onder begeleiding van een coach, vaak een ouder, de weg op mogen, wordt met ingang van 15 maart definitief ingevoerd. Daarmee komt een einde aan een onzekere periode.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Verkeersminister Cora Van Nieuwenhuizen: ,,Veilig rijden vraagt veel oefenen. Deze jonge bestuurders gaan uiteindelijk met meer ervaring op pad, omdat ze onder begeleiding al veel gereden hebben. 2toDrive is een beproefd recept waarmee steeds meer 17-jarigen het felbegeerde rijbewijs halen. Nu het experiment wordt omgezet in een definitieve wet, maken we de weg vrij voor nog meer jongeren om vervroegd het rijbewijs te halen. Het is mooi om te zien dat zoveel 17-jarigen dit willen.”

2todrivers halen hogere slagingspercentage

In totaal slaagden in 2017 ruim 33.000 17-jarigen bij de eerste keer voor het rijexamen. Ze haalden daarmee een beter resultaat dan de 18-jarigen.

De jongeren hebben gemiddeld twee coaches waarmee zij maximaal een jaar onder begeleiding rijden, zodra ze geslaagd zijn. Zij mogen er maximaal vijf op de begeleiderspas hebben staan. Vaak gaat het om de ouders of iemand anders uit de naaste familie.