Al na drie weken rijbewijs kwijt

Deze afgelopen week zijn weer verschillende mensen hun rijbewijs kwijtgeraakt. Daarbij zat ook een man die zijn rijbewijs nog maar drie weken in bezit had. Hij had te veel gedronken.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

370 ug/l

Een 25 jarige man uit Demensvaart moest dinsdag 11 juli zijn rijbewijs inleveren, nadat hij betrapt was op het rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de man slingeren over de Haardijk (N343) in Hardenberg en besloten daarop de auto aan de kant te zetten. Uit een blaastest kwam naar voren dat de man had gedronken, hij blies 370 ug/l. De strafbare grens voor een beginnend bestuurder ligt op 95 ug/l. Vanaf 350 ug/l wordt het rijbewijs ingenomen.

Verkeerscontrole

Op donderdag 6 juli hield de politie een verkeerscontrole in Almere waarbij 25 automobilisten werden gecontroleerd. Vijf van hen moesten hun rijbewijs inleveren, omdat ze meer dan vijftig kilometer te hard hadden gereden. Tegelijkertijd vonden er ook verschillende alcoholcontroles plaats. Van de circa 350 bestuurders die moesten blazen, had er één te veel gedronken. Hij kreeg een rijverbod van een paar uur en een boete opgelegd.

90 kilometer te hard

In Zwolle zijn op donderdag 6 juli een automobilist en een motorrijder hun rijbewijs kwijtgeraakt doordat ze te hard reden. De automobilist werd op de Heinoseweg betrapt op een snelheid van maar liefst 160 kilometer per uur. De maximale toegestane snelheid op deze weg is 70. De motorrijder kwam voorbij met 142 kilometer per uur. Voor de automobilist was het al de tweede keer dat hij betrapt werd op veel te hard rijden.