Alle Nederlandse rijbewijzen en code 95 negen maanden langer geldig

rijbewijs

De Europese Commissie heeft de geldigheid van alle Nederlandse rijbewijzen en de geldigheid van de code 95 opnieuw verlengd. Dat meldt het CBR.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Alle Nederlandse rijbewijzen en codes 95 die in de periode van 1 februari 2020 tot en met 30 november 2020 (zijn) verlopen, worden met negen maanden verlengd. Ook de geldigheid van nascholingscursussen wordt verlengd.

Rijbewijs

Het CBR schrijft: 'Bestuurders van wie het rijbewijs verlopen is of verloopt in de periode van 1 februari 2020 tot en met 30 november 2020 kunnen negen maanden blijven doorrijden binnen Europa met hun verlopen Nederlandse rijbewijs. Die negen maanden gaan in vanaf de dag dat het rijbewijs verloopt.'

De Europese regeling geldt voor alle Nederlandse rijbewijzen, behalve voor rijbewijzen die zijn ingevorderd of geschorst.

Code 95

De einddatum van de code 95 op het rijbewijs wordt als vertrekpunt genomen van de verlenging. De geldigheid van de gevolgde nascholingscursussen wordt verlengd, zodat cursussen uit het begin van uw nascholingscyclus mee kunnen tellen voor de verlenging van de code 95, zegt het CBR.

Bestuurders van 75 jaar of ouder die een tijdelijke verlenging van het rijbewijs hebben, kunnen door dit Europese besluit ook in de EU rijden. Dit geldt voor mensen van wie het rijbewijs tussen 1 februari 2020 en 30 november 2020 verlopen is of verloopt.