Nieuws voor rijscholen

ANWB Praatpaal

ANWB: Kennis nieuwe verkeersregels onvoldoende

dinsdag 05 februari 2019 | Miranda Schenkhuizen

Nieuwe verkeersregels en -borden zijn niet bekend onder de Nederlanders. Dit blijkt uit een onlineverkeersquiz die het blad Kampioen van de ANWB onlangs hield onder 90,000 deelnemers.

De VerkeersAcademie (advertentie)

Deelnemers aan de quiz moesten twintig vragen beantwoorden over recent ingevoerde verkeersregels en –borden.  De vragen gingen over uiteenlopende onderwerpen zoals milieuzones, telefoongebruik, uitrijdstroken en bumperkleven.

81.000 deelnemers zakten voor de test

Maarliefst 81,000 deelnemers slaagden niet voor de test, zij scoorden vier fouten of meer, Bijna 50 procent had zelfs negen fouten of meer. De meeste fouten werden gemaakt bij vragen over uitvoegen op de snelweg, de snelheid op woonerven en het doorsnijden van een rouwstoet. Veelrijders scoren significant beter: van de mensen die 40.000 kilometer per jaar of meer rijden, slaagde 14 procent, tegenover 10 procent van de mensen die 10.000 kilometer per jaar (of minder) rijden.


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Gerelateerde berichten

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!