Automobilist drie keer aangehouden zonder rijbewijs binnen twee dagen

rijden auto

Drie bijzondere aanhoudingen van de politie in Zoetermeer de afgelopen week. Een automobilist die met drugs achter het stuur zat werd aangehouden, maar werd in de 24 uur daarna nog twee keer achter het stuur betrapt. Terwijl net zijn rijbewijs was ingenomen..

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

"Hoe dom kan je zijn", begint Politie Zoetermeer hun relaas over het voorval. Een automobilist werd door de politie bij controle van de weg gehaald, omdat hij waarschijnlijk onder invloed van drugs reed. De man mocht daardoor 24 uur niet rijden.

Auto in beslag

Daar dacht de beste man zelf duidelijk anders over. Nadat hij het politiebureau had verlaten, reed hij na een tijdje gewoon weer weg in zijn auto. Waarop de politie weer in actie kwam en hem opnieuw aanhield. Hij had ook nog eens te hard gereden. 

Even leek het erop dat de man het nu begreep. Maar later zagen agenten hem weer wegrijden, nu met gedoofde lichten. Na een korte achtervolging, werd het de automobilist te heet onder de voeten. Hij rende weg en kon ontkomen. Maar de agenten wisten inmiddels wie hij was en namen zijn auto in beslag. "De ervaring leert dat de officier van justitie de auto nooit meer terug geeft aan de verdachte."

Lijstje

Het lijstje van de politie tegen de man: 

3 x rijden met een geschorst rijbewijs
1 x niet je rijbewijs inleveren bij officier van justitie
1 x rijden onder invloed
2 x rijden tijdens een rijverbod
1 x te hoge snelheid
1 x rijden zonder verlichting
1 x auto in beslag.