Deze profvoetballer klust bij als rijinstructeur

voerbal

Mohamud Ali, een Nederlandse profvoetballer die uitkomt in de Engelse onderklasse, klust bij als rijinstructeur om rond te komen. Dat zegt hij tegen de website Voetbalzone.nl.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Ali is niet een hele bekende naam in de voetballerij. Dat komt mede omdat hij lang aan de onderkant bij de Engelse clubs speelde en nu voor Southport gaat uitkomen, in de zesde divisie. Geen betaalde voetbalclub meer. Toch kreeg hij faam in Engeland, na de eerste overwinning van Somalie ooit in een WK-kwalificatiewedstrijd, schrijft Voetbalzone. Somalië is het land waarvoor hij uitkomt. Alhoewel Ali is geboren en getogen in Nederland, komen zijn ouders uit Somalië. 

De kost verdienen

De 25-jarige voetballer wil graag spelen in de Premier League, maar tot die tijd moet hij op een andere manier de kost verdienen. En dat doet hij als rijinstructeur, zegt hij tegen de website. 

In Nederland stond de jonge Ali wel te boek als talent en mocht bij bij verschillende clubs aan de bak in de jeugd of voor een stage. Maar de zenuwen speelden hem vaak parten. Uiteindelijk verhuisden zijn ouders naar Engeland en speelde hij bij lagere divisies. 

Goede kans

Een vriend van Ali had een eigen rijschool en wilde uitbreiden. Hij vroeg Ali. In Engeland mag je als je drie jaar je rijbewijs hebt en 21 jaar of ouder bent rijinstructeur worden. Dus dat werd het plan. "Hij wilde me alles aanbieden om rij-instructeur te kunnen worden. Ik hoefde alleen maar een fee te betalen voor dat pakket en kreeg te horen wat ik kon verdienen, wat ik wel zag zitten", zegt hij. 

"Dit was een kans waar ik financieel wel een goede stap kon maken. Daardoor heb ik het nu goed voor elkaar. Het is bovendien ideaal te combineren met het voetbal, ik kan mijn eigen dagen inplannen en heb daardoor de mogelijkheid om ’s ochtends te trainen. Mijn prioriteit blijft voetbal, als rij-instructeur verdien ik genoeg geld om mijn rekeningen te kunnen betalen. Ik kan later altijd die prioriteiten nog omdraaien."

Lees het hele verhaal hier.