Auto’s met Apple Carplay en Android Auto steeds populairder

Met Apple Carplay en Android Auto kun je smartphonefuncties integreren in het infotainmentsysteem van je auto. Een optie die kopers van auto’s steeds belangrijker vinden. Dat concludeert de ANWB aan de hand van een onderzoek van het Amerikaanse Strategy Analytics.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Het Amerikaanse onderzoeksbureau Strategy Analytics deed onlangs onderzoek onder consumenten. Uit het onderzoek blijkt dat steeds meer autokopers het belangrijk vinden hun smartphone te kunnen koppelen aan de auto. Een kwart van de ondervraagden zou geen auto kopen zonder deze functie.

Kwart koopt geen auto zonder smartphone optie

Voor het onderzoek ondervroegen onderzoekers honderd Carplay-gebruikers en honderd Android Auto-gebruikers. Daaruit bleek dat een kwart van alle deelnemers een auto niet zou kopen als er geen mogelijkheid is voor gebruik van Apple Carplay en Android Auto. Verder blijkt dat deze systemen veel gewilder zijn dan de bestaande infotainmentsystemen in auto’s waarbij je bijvoorbeeld via bluetooth je telefoon koppelt. Maarliefst 85 procent van de ondervraagden was erg tevreden over Apple Carplay en Android Auto en zouden het systeem aanraden aan derden.