Nieuws voor rijscholen

Hamer rechtbank

Belgische bestuurder krijgt 2 jaar celstraf voor rijden zonder rijbewijs

woensdag 27 maart 2019 | Miranda Schenkhuizen

Een automobilist uit het Belgische Avelgem zal voortaan wel twee keer nadenken voordat hij zonder rijbewijs in zijn auto stapt. De Kortrijkse politierechter veroordeelde hem dinsdag tot een celstraf van twee jaar.

VekaBest verkeersleermiddelen (advertentie)

Op 16 december 2017 werd hij gezien door een ANPR-camera in de Knobbelstraat in Avelgem en werd duidelijk dat Robin V. zonder verzekering, keuring of geldig rijbewijs rondreed. En dit terwijl hij al een  rijverbod had gekregen bij een eerdere veroordeling.

Hij ging de weggelopen hond zoeken

Toen de politie V. wilde controleren, reed hij gewoon verder naar huis en stapte zijn woning binnen. Zijn vriendin meldde dat hij weinig zin had om een verklaring af te leggen. “Hij was in de auto gestapt om zijn weggelopen hond te gaan zoeken”, probeerde zijn advocaat nog. De politierechter vond dit geen excuus en legde de man, naast de celstraf, ook een boete van 16.800 euro op en een nieuw rijverbod van ruim één jaar. Als V. zijn rijbewijs ooit terug wil, zal hij moeten slagen voor het theoretisch en praktisch rijexamen inclusief medische en psychologische proeven.

 

Bron

Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!