Belgische politie onderzoekt oplichting door Nederlandse rijschoolhouder

De politie van het Belgische Knokke-Heist is een onderzoek gestart naar mogelijke oplichting door een Nederlandse rijinstructeur. Dat schrijft de Belgische website HLN.be vandaag. De Nederlander is volgens verschillende gedupeerden spoorloos verdwenen nadat ze hem betaalden voor rijlessen. De rijschoolhouder zegt via social media dat het om een misverstand gaat maar is intussen niet bereikbaar voor klanten en zou in het buitenland zitten.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

“Momenteel kunnen we uw oproep niet beantwoorden”: dat krijgen mensen te horen als ze de Nederlandse instructeur van rijschool Verona in Knokke-Heist proberen te bereiken. Verschillende gedupeerden probeerden al persoonlijk verhaal te halen bij de rijschool in de wijk Heulebrug, maar daar bleven ze voor een gesloten deur staan.

Terugbetalen

Daarom stapte ondertussen al minstens één slachtoffer naar de politie. Aanvankelijk zouden er nog meer mensen dat voorbeeld volgen, maar nadat de zaak ophef veroorzaakte op sociale media, besloot de rijschoolhouder toch een teken van leven te geven. Hij belde enkele mensen op die al betaald hadden met de uitleg dat het om een misverstand gaat. “Ik zal iedereen die niet kan wachten tot de lessen weer beginnen terugbetalen”, laat de rijschoolhouder via een reactie op sociale media verstaan. Mogelijk zit hij in het buitenland, maar daarop kan momenteel niemand een antwoord geven. Het is nu afwachten of de man zijn belofte nakomt. De politie onderzoekt de zaak alvast.

Lees hier het hele artikel op HLN.be »