Een jaar cel voor trucker die 18-jarige en rijinstructeur doodreed

De Nederlandse trucker die in 2017 de Belgische Kelly Dufoort (18), samen met haar rijinstructeur, doodreed op de E34 in Melsele is veroordeeld tot een jaar cel en heeft een rijverbod van twee jaar gekregen. De vrachtwagenchauffeur stuurde zijn kat naar het proces en werd bij verstek veroordeeld.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Kelly Dufoort werd op 22 november 2017 in de file op de E34 in Melsele aangereden door de truck van Cornelis V.C. , die met volle snelheid achterop de file was ingereden. Kelly Dufoort was op slag dood en van de auto waarin zij zat was weinig over. Ook haar 51-jarige rijinstructeur Danny Schuttyzer uit Gent,tevens de vriend van haar moeder, die naast haar zat overleefde de klap niet.

File te laat gezien

De vrachtwagenchauffeur verklaarde dat hij de file te laat gezien. Zo vertelde de openbaar aanklager tijdens het proces van de trucker in de politierechtbank van Sint-Niklaas. De chauffeur zelf was er niet bij aanwezig. Hij stuurde zijn kat naar het proces en werd bij verstek veroordeeld.
Erg aannemelijk vond de rechtbank zijn verklaring ook niet. De file stond er als gevolg van een vrachtwagen die een lading siliconen had verloren en was al heel de dag in het nieuws. Daarnaast beweerde V.C. in een eerder verhoor dat de aanrijding het gevolg was van een manoeuvre van de andere auto, maar dat werd door de verkeersdeskundige formeel tegengesproken. V.C. werd veroordeeld tot een jaar cel, twee jaar rijverbod en een  boete van 5.800 euro.