Belgische vrouwen vloeken (heel) vaak achter het stuur

Wat zijn de favoriete wagens van de Europeanen? Welke rijstijl hanteren ze? Autoscout24 hield een enquête. Het blijkt dat Belgen vooral defensief rijden en dat Belgische vrouwen vaak vloeken achter het stuur. 19 procent van de Belgen vindt zich zelfs de beste chauffeurs van Europa.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Snelste wagen

Belgen hebben de Lamborghini Huracán verkozen als snelste wagen, maar op Europees niveau zien we dat deze plaats is weggelegd voor de Ferrari LaFerrari. Hoewel een kwart van de Belgen houdt van snel rijden lijken ze vooral aanhangers te zijn van de defensieve rijstijl. Dat is het geval voor 51 procent van de ondervraagde Belgen.

Zuinigste wagen

De Internet Auto Awards onthullen ook het favoriete voertuig in de categorie 'zuinige wagen'. Belgen en ook de Europeanen hebben hier voor de Toyota Auris Touring Sports Hybrid gekozen.

Vloeken

Achter het stuur zijn de Belgen daarentegen minder zuinig met vloeken. 70 procent van de vrouwelijke chauffeurs in België (tegenover 52 procent van de mannen) geeft toe te vloeken achter het stuur, raam open of niet.
Alleen Duitse vrouwen vloeken nog meer in de auto (74 procent).

Beste chauffeur

Als beste wagen hebben Belgen de Mercedes-Benz CLA verkozen. Die Germaanse keuze komt ook terug bij het aanduiden van de beste Europese chauffeurs. Duitse chauffeurs steken hier met kop en schouders boven andere Europese bestuurders uit met 30 procent van de Belgische stemmen. Maar 19 procent van de Belgen vindt nog steeds dat Belgen de beste chauffeurs van Europa zijn.
(Lees ook: 'Belgische bestuurder overschat zijn rijkunst en kan meer discipline gebruiken')

Goodkoopste en beste elektrische

De Internet Auto Awards eren ook de beste 'goedkope' wagen en de beste elektrische wagen. De award winnende modellen volgens de Belgen in die categorieën zijn respectievelijk de Dacia Logan MCV en de Tesla Model S.

Bron: Het Laatste Nieuws