Nieuws voor rijscholen

ben weyts

Bezorgde rijinstructeurs plakken 2000 post-its op muur kabinet Ben Weyts

maandag 04 juni 2018 | Miranda Schenkhuizen

Bezorgde rijinstructeurs in België hebben afgelopen vrijdag honderden post-its tegen de gevel van het kabinet Ben Weyts gekleefd. Dit omdat ze niet blij zijn met de plannen van de minister van Mobiliteit rond de hervorming van de rijopleiding.

Dation Rijschool Software (advertentie)

Weyts wil de regelgeving voor erkende rijscholen en zelfstandige rijinstructeurs gelijk gaan stellen. Op dit moment hoeven zelfstandige rijinstructeurs nog niet voldoen aan bepaalde minimumeisen, zoals een jaarlijkse bijscholing en het gebruik van voertuigen met een dubbele bediening. Weyts wil dit nu gelijkstellen.

Betere rijopleiding

Een groep zelfstandige rijinstructeurs besloot daarom naar Brussel te gaan en de minister een petitie met 2.000 handtekeningen te overhandigen. Voor elke handtekening kleefden ze een post-it aan de muur. De rijinstructeurs zijn bang dat de grote meerderheid van de zelfstandige rijinstructeurs zal verdwijnen. “En samen met hen ook de mogelijkheid om kwaliteitsvolle en betaalbare rijlessen te volgen”, luidt het. “Zelfstandige instructeurs zijn doorgaans 25 procent goedkoper dan erkende rijscholen.”

“Mijn enige doelstelling is meer kwaliteit en een betere rijopleiding”, laat de minister weten in een reactie. “Ik hoop dat iedereen dezelfde weg uit wil.”
 


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!