Lesauto ontsnapt op het nippertje aan botsing met spookrijder

Een leerling en zijn rijinstructeur zijn zaterdagmiddag door het oog van de naald gekropen. Toen zij de A4 bij Den Haag afreden, reed er plotseling een spookrijder op hen af. Een dashcam filmde het angstige moment. Omroep West toont de beelden.

Dation Rijschool Software

— Advertentie —

“Het was heel heftig”, vertelt rijinstructeur Tolga Cav van rijschool Delfin aan Omroep West. “De leerling was net nieuw. We verlieten de A4 en zagen de auto op ons afkomen. We schrokken ons rot. Wij reden nog met 70 à 80 kilometer per uur en de andere auto zeker 60 kilometer per uur. Het was levensgevaarlijk.” De leerling was erg geschrokken en de rijinstructeur greep snel het stuur.

Extra lessen nodig

Vervolgens heeft de instructeur de auto aan de kant gezet. “Ik heb de leerling gerust gesteld en verteld dat dit kan gebeuren en dat je dan moet anticiperen. Maar dit kan gewoon niet”, gaat Tolga verder. Ik ben blij dat het niet al te druk was op de snelweg. Die gast uit de andere auto zou er nog een paar extra lessen bij moeten krijgen.”  

Onderzoek politie

De politie zegt geen meldingen te hebben gekregen van een spookrijder. Een woordvoerder zegt dat dit kan betekenen dat de bestuurder van de witte auto is gestopt en is omgedraaid. Maandag gaat de verkeersdienst van de politie kijken of het kenteken van de auto is te achterhalen, dan wordt ook bekeken of er nog een onderzoek wordt opgestart.

De rijinstructeur krijgt overigens de complimenten van de politie. “Ze zijn echt door het oog van de naald gekropen”, aldus de woordvoerder.

 

bekijk hier de video »