Nieuws voor rijscholen

rijles_auto_praktijk

IBKI: betaaltermijn examengelden voor opleiders van 60 naar 21 dagen

woensdag 03 december 2014 |

Het IBKI gaat de betaaltermijn van examengelden voor opleiders drastisch inkorten. De huidige termijn van 60 dagen zal naar 21 dagen gaan. “We willen het financiële risico hier simpelweg mee beperken”, zo zegt Jim Schouten directeur van het IBKI.

VekaBest verkeersleermiddelen (advertentie)

Faillissementen

Het IBKI is nu overgegaan op een kortere betalingstermijn, omdat zij meerdere malen voor een flink bedrag het schip in zijn gegaan na een faillissement van verschillende opleiders. Dit jaar zijn er ook alweer twee opleiders failliet gegaan. “Individuele examens moeten al bij het boeken van het examen direct met iDEAL worden betaald. Opleidingsinstituten betalen pas achteraf, het gaat hier natuurlijk om veel grotere bedragen.”

Inboeken

“We hadden verwacht, dat examens al ver van te voren zouden worden ingeboekt. In de praktijk blijkt dat mee te vallen. Door een langere betalingstermijn worden de totaalbedragen alleen maar hoger en het risico dus groter. Daarom zijn we naar de ‘wat normalere’ termijn van 21 dagen gegaan”, aldus Jim Schouten.


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!