Bij motorongeval omgekomen rijinstructeur (30) herdacht

Gisteren kwamen tientallen motorrijders en taxichauffeurs bijeen om rijinstructeur Cengiz Selcuk te herdenken. De 30-jarige motorrijder kwam afgelopen zaterdag door een aanrijding met een auto op de Haarlemmerweg in Amsterdam om het leven..

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Tientallen motorrijders en taxichauffeurs verzamelden zich bij het Surinameplein om vervolgens naar de Haci Bayram Moskee in Osdorp te rijden. Daar werd gebeden voor Cengiz en steun betuigd aan zijn vrouw en kinderen.

 

Rijinstructeur

“Cengiz was rijinstructeur” vertelt een van de aanwezigen aan AT5 “Hij heeft jarenlange rijervaring, hij had ook het allernieuwste type Suzuki GSX-R. Cengiz gaf heel veel om zijn uitrusting, om zijn motorpak en om zijn helm. Zijn motorequipment was altijd "top-notch". Hij reed ook altijd veilig. Hij was geen rijder die wheelies maakte. Hij was heel secuur met rijden, zijn rijbewijs had hij ook nodig voor zijn rijschool.

Getuigenoproep

Volgens de nabestaande was Cengiz op weg naar huis. 'Hij reed op een voorrangsweg. Het tegenovergestelde verkeer had ook groen licht, die slaan linksaf. De voorrangsweg over. Hij komt aanrijden, hij remt. Hij remde dus zodanig, omdat hij het anders niet had kunnen redden, waardoor hij met zijn motor en daarna hij zelf op de auto is geklapt.'

De politie onderzoekt de omstandigheden van het ongeval.en deed afgelopen weekend een getuigenoproep.

 

Bekijk hier beelden van de herdenking via AT5 »