Nieuws voor rijscholen

Motorrijders massaal beboet in Amsterdam

Te hard op weg naar rijexamen

woensdag 16 mei 2018 | Miranda Schenkhuizen

Een 24-jarige inwoner uit Hoogeveen had bijna zijn examen voor zijn motorrijbewijs niet mogen afleggen. Hij werd maandagmorgen, op weg naar zijn motorexamen, aangehouden bij Hardenberg voor onder meer te hard rijden.

De VerkeersAcademie (advertentie)

Agenten reden een videosurveillance toen ze hem in beeld kregen. De Hoogevener reed 128 kilometer per uur over de provinciale weg, haalde in over een dubbele doorgetrokken streep en reed erg kort op zijn voorligger.

Op weg naar rijexamen

‘Tijdens het gesprek wat volgde gaf hij aan onderweg te zijn naar zijn rijexamen voor de motor’, schrijft de politie op hun Facebookpagina. ‘Reed hij 7 km harder, dan werd het rijbewijs ingevorderd en had hij geen examen mogen doen.’

Boete en melding OM

Nu bleef het bij een boete van 230 euro voor het rijden over de doorgetrokken streep, en een melding naar het openbaar ministerie. De officier van justitie beslist over de afdoening van de snelheidsovertreding. Of de man geslaagd is voor zijn rijexamen is onbekend.


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!