Nieuws voor rijscholen

politie belgie

Binnenkort kan ook politie in België controleren op geldig rijbewijs

dinsdag 09 januari 2018 | Miranda Schenkhuizen

Vanaf komend voorjaar zal ook de Belgische politie direct na kunnen gaan of iemand beschikt over een geldig rijbewijs. Dat meldt de Belgische krant de Standaard vandaag.

VekaBest verkeersleermiddelen (advertentie)

Politierechter Kathleen Stinckens merkte dat ze steeds vaker mensen in de rechtbank zag die zich niets aantrokken van vonnissen en gewoon bleven rijden ondanks een verbod. Na een ongeval met vluchtmisdrijf in Hasselt waarbij een bestuurder betrokken was van wie het rijbewijs eigenlijk was ingetrokken, vond zij het hoog tijd het initiatief aan te dragen om een registratiesysteem te ontwikkelen.

Bijna rond

Dit systeem, waarmee de politie tijdens controles kan nagaan of een bestuurder nog beschikt over een geldig rijbewijs, zal vanaf april dit jaar operationeel zijn. Dat zegt de woordvoerder van federaal minister van mobiliteit François. De woordvoerder: ‘Het is bijna rond. Er moeten nog een aantal technische zaken uitgezocht worden. Heel binnenkort zal de politie kunnen nagaan of iemand een geldig rijbewijs heeft.’

Liegen over een ‘verloren’ of een ‘vergeten’ rijbewijs zal dan dus ook in België niet meer kunnen.

 


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Gerelateerde berichten

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!