Boodschap van Pechtold:

CBR pechtold

CBR-directeur Alexander Pechtold heeft in een video een oproep gedaan aan rijschoolhouders en rijinstructeurs om de maatregelen vol te houden. Dit nadat het CBR de veiligheidsmaatregelen heeft aangescherpt.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

"We hebben elkaar in deze tijden van corona hard nodig", begint Pechtold zijn betoog. "We hebben goed overleg gehad en we werken goed samen om de bedrijfsvoering overeind te houden."

Mondkapje

Maar hij geeft ook aan dat het moeilijk is in deze tijden, en dat de 9 weken durende sluiting van het CBR impact heeft gehad. Met de nieuwe maatregelen van het kabinet, heeft ook het CBR de regels moeten aanscherpen. Pechtold geeft aan dat ze heel veel vragen hebben binnengekregen over het dragen van een mondkapje, bijvoorbeeld van het mensen met gezondheidsproblemen. "En ik snap dat, maar we kunnen er helaas geen uitzonderingen op maken." 

Dit omdat het CBR nog steeds examens moet uitstellen doordat mensen besmet zijn met het coronavirus. "Deze week hebben we 80 examens moeten uitstellen", geeft hij aan. 

Oproep

Daarom doet Pechtold een oproep aan iedereen in de rijschoolbranche om de maatregelen nog even vol te houden. "Samen komen we er doorheen."