BOVAG: Iedereen zou van tijd tot tijd een opfriscursus moeten volgen

Brancheverenging BOVAG wil dat mensen die al een tijd hun rijbewijs hebben van tijd tot tijd een liefst verplichte opfriscursus krijgen. Dat zegt voorzitter van BOVAG Rijscholen Frank Hoornenborg tegen BNR, naar aanleiding van het bericht dat een man uit Moordrecht vandaag een taakstraf van 40 uur kreeg omdat hij de bandenspanningslampjes in zijn auto negeerde.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

De man negeerde de lampjes tientallen kilometers. Tot hij uiteindelijk een lekke band kreeg. Toen hij stopte veroorzaakte hij een aanrijding, waarbij een auto met 120 kilometer per uur op hem in reed.

Maatschappelijke rol

Verslaggever Kees Dorresteijn van BNR sprak met Frank Hoornenborg van BOVAG, die het belangrijk vindt dat mensen een opfriscursus volgen. Hoornenborg:”Wij vinden dat wij een maatschappelijke rol hebben. Naast het opleiden tot het rijbewijs vinden wij dat we in ieder geval de ouders van de kandidaten een opfriscursus moeten aanbieden in theoretische vorm. Zodat wij ze mee kunnen nemen in de veranderingen in de verkeersregels en de veranderingen op technologisch gebied.”

Verplichte opfriscursus

Hoornenborg vindt dat een opfriscursus verplicht zou moeten zijn:”Ik vind een stukje verplichte regelgeving noodzakelijk omdat je ziet dat wij Nederlanders allemaal vinden dat we goed kunnen rijden en dat in de praktijk niet altijd zo is. Als we kijken naar de verkeersveiligheid zou een stukje regelgeving welkom zijn.” Vooral door alle technologische veranderingen in de auto, vindt Hoornenborg het zeer wenselijk mensen van tijd tot tijd een opfriscursus te geven.  

Luister hier de uitzending van BNR terug »