BOVAG sluit zich aan bij Franchisenemers Netwerk om NFC te verankeren

BOVAG heeft zich aangesloten bij Franchisenemers Netwerk Nederland. Binnen deze organisatie slaan brancheorganisaties de handen ineen voor franchisenemers om zo de wettelijke verankering van de Nederlandse Franchise Code (NFC) te bewerkstelligen. Vandaag wordt deze verankering besproken met staatssecretaris Keijzer van Economische zaken.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Bij BOVAG zijn autobedrijven, verhuurbedrijven, fietsenwinkels, tankstationhouders en andere retailers aangesloten die werken onder een franchiseconstructie of een vergelijkbare distributieovereenkomst. BOVAG behartigt voor hen de belangen en ondersteunt deze leden bij contractonderhandelingen over franchiseovereenkomsten. Wettelijke verankering van de NFC draagt bij aan een betere onderhandelingspositie van de franchisenemers. ‘En die is ook hard nodig’. Vindt BOVAG.

Franchisenemer beter beschermd

De NFC zorgt voor een evenwichtigere verhouding tussen franchisegever en franchisenemer, waardoor franchisenemers beter beschermd kunnen worden in hun ondernemersrisico als gevolg van de franchiserelatie. Bij Franchisenemers Netwerk Nederland zijn organisaties aangesloten als Het Vakcentrum (brancheorganisatie voor foodretail), Faned (een alliantie van franchisenemersverenigingen), Franchisewijzer en Fraudehelpdesk.

Wettelijke verankering

Peter Niesink, algemeen directeur BOVAG: “Met deze samenwerking willen organisaties voor franchisenemers uit de food, non-food en mobiliteitssector komen tot wettelijke verankering van de franchisecode in Nederland. Vandaag zitten we samen met Franchisenemers Netwerk Nederland aan tafel bij staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken om over spoedige wettelijke verankering van de code te spreken.”