Koeriersopleiding inclusief rijlessen bij Summacollege in Eindhoven

Het Summa college in Eindhoven start met een koeriersopleiding inclusief rijopleiding voor werkloze jongeren.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

'Op kosten van de werkgever. Een primeur in Nederland", vertelt Herman van Someren van de Stichting Leren en Werken Regio Eindhoven aan het Eindhovens Dagblad. ‘Hierin werkt Summa samen met de gemeente Eindhoven en het UWV.’

Gat in de markt

Teamleider Angelique Friderich legt uit:’Door de opkomst van kopen via internet neemt het thuis bezorgen van pakjes toe, en daarmee het werk in de logistiek. De afdeling Transport en Logistiek van het Summa College speelt hier met haar nieuwe opleiding op in. Juist dit relatief eenvoudige werk biedt kansen voor een groep die anders moeilijk aan een baan en een diploma komt’.

Jongeren zonder opleiding

Het project richt zich in de eerste plaats op jongeren uit de regio Eindhoven onder de 28 die nu zonder opleiding thuis zitten, zoals Wajongers, schoolverlaters en statushouders. Voor wie in Eindhoven woont en in de bijstand zit geldt die leeftijdsgrens niet. Deelnemers moeten wel voldoende Nederlands spreken en een MBO-2 opleiding aan kunnen.

Koerier na rijbewijs halen

De koeriersopleiding vormt een 1-jarige BBL-opleiding (beroepsbegeleidende leerweg): deelnemers volgen 1 dag per week lessen bij het Summa en werken 4 dagen per week (betaald) bij een logistiek bedrijf. In het begin worden ze ingezet als magazijnmedewerker, als ze hun rijbewijs eenmaal hebben als koerier.

Lees hier meer »