De weg naar alle rijbewijzen loopt vaak via VekaBest

Erik Kantelberg VekaBest

Vekabest in Best doet het goed. Het virtuele lokaal voor verkeerstheorie heeft jaarlijks tienduizenden leerlingen. Het bedrijf zegt in een interview met Eindhovens Dagblad een groot aandeel van de markt voor verkeersmiddelen te hebben, voor beroepschauffeurs, auto, brommer en motor.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

VekaBest is al jarenlang uitgever van theorieboeken voor auto-, brommer en motorrijden. De afgelopen jaren kwam daar een pakket voor beroepschauffers bij. 

En die boeken doen hun werk, want zo'n 4 miljoen geslaagden, leerden hun theorie uit de boeken en online modules van Vekabest, geeft het bedrijf aan in het interview.

Marktleider

Erik Kantelberg, directeur van VekaBest geeft aan zo'n 85 procent van de markt voor verkeersmiddelen voor beroepschauffeurs te hebben. Ook heeft het bedrijf een aandeel van 45 procent op de markt voor auto, brommer en motor. Kantelberg's opa en oma hadden een rijschool en zijn vader ging richting de verkeerstheorie. Kantelberg is samen met Ad Philipsen eigenaar van VekaBest. 

Kantelberg geeft aan dat theorieleren.nl 'het grootste virtuele theorielokaal van Nederland' is. Voor de online examentrainingen geeft Vekabest zelfs een slaaggarantie. Kantelberg zegt hierover: "Een cursist moet vier verschillende examenprogramma's achtereenvolgend hebben doorlopen. Wie toch zakt, krijgt zijn geld terug."

Hoog slagingspercentage

Van de leerlingen met de VekaBest-leermiddelen die de eerste keer hun theorie-examen afleggen, slaagt volgens het bedrijf 85 procent. "Landelijk is dat gemiddeld 36,3 procent. Up-to-date verkeerstheorie en een zeer hoog slagingspercentage dankzij onze vragenbank, die heel goed aansluit op de vragenbank van het CBR. Daardoor hebben we heel realistische oefeningen en proefexamens." 

"We zijn intensief bezig met het aanvullen en verversen van de 7.500 vragen. We horen elke dag geluiden in het veld, van rijschoolhouders en leerlingen. Aan de hand van een mix van informatie houden we de leermiddelen actueel", aldus Kantelberg in het interview. 

Alle theorieboeken worden een paar keer per jaar herdrukt en online wordt de inhoud elke week ververst. Lees het hele interview met Erik Kantelberg hier.