Nieuws voor rijscholen

brandweerauto

Brandweerauto aangereden tijdens rijles

vrijdag 14 december 2018 | Miranda Schenkhuizen

Een brandweerauto van het oefencentrum van de brandweer in Wijster is gisterochtend aangereden in Groningen. De brandweerwagen, die voor chauffeurstrainingen wordt ingezet, reed met zwaailichten en sirene door het rode licht op het Sontplein.

VekaBest verkeersleermiddelen (advertentie)

Op dat moment sprong het licht voor het verkeer van de zijkant op groen en twee auto's botsten tegen de wagen. Niemand raakte bij het ongeluk gewond.

 

Lesauto

Volgens een woordvoerder van de brandweer kreeg de bestuurder van de brandweerwagen les toen het ongeluk gebeurde. Sinds ruim een jaar mogen brandweerlieden in opleiding ook een paar keer met sirenes en zwaailichten rijden als ze aan het lessen zijn. De zogenoemde tankautospuit is - net als een gewone lesauto - uitgerust met een extra stel pedalen. Op die manier kan de instructeur ingrijpen.

Via

Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!