Nieuws voor rijscholen

senior_autobestuurder._1jpg

Britse politie neemt direct rijbewijs in tijdens ogentest

dinsdag 04 september 2018 | Miranda Schenkhuizen

De politie in Groot-Brittannië gaat, om de verkeersveiligheid te verbeteren, de ogen van automobilisten testen. Auto’s worden tijdens de test aan de kant gezet. Wanneer een bestuurder een kentekenplaat op 20 meter afstand niet kan zien wordt direct het rijbewijs ingenomen.

Dation Rijschool Software (advertentie)

De politie wil met de actie meer duidelijkheid krijgen over hoeveel slechtzienden achter het stuur zitten. Daarom worden nu de ogentesten uitgevoerd. Bij de test moeten weggebruikers een kentekenplaat op 20 meter afstand lezen. Van wie ook maar één letter of cijfer niet ziet, wordt onmiddellijk het rijbewijs ingetrokken.

Dodelijke afloop

Recent vonden er in Groot-Brittannië twee ongelukken met dodelijke afloop plaats, die gerelateerd waren aan slecht zicht. Vorig jaar stierf de driejarige Poppy, nadat een gepensioneerde de peuter aanreed. De man kreeg vier jaar gevangenisstraf, omdat hij in de weken voor het ongeval door twee opticiens was gewaarschuwd niet achter het stuur plaats te nemen. Eerder stierf de zestienjarige Cassie McCord nadat ze in aanrijding kwam met een 87-jarige automobilist die enkele dagen daarvoor gezakt voor een oogtest van de politie, maar weigerde zijn rijbewijs in te leveren.


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!