Nieuws voor rijscholen

illustratie piet met brommer

Bromfiets van pakjespiet op rollerbank bij controle in Almelo

vrijdag 01 december 2017 | Miranda Schenkhuizen

ALMELO - Een lichte overbelading vanwege de vele sinterklaascadeaus, maar verder was de bromfiets van pakjespiet 'helemaal in orde'. Net als 52 andere bromfietsen werd ook de bromfiets van piet donderdag aan een controle onderworpen in het centrum van Almelo.

VekaBest verkeersleermiddelen (advertentie)

Bij 15 van de 53 bromfietsen werd een WOK-status opgemaakt in verband met het overschrijden van de constructiesnelheid. Dit betekent dat de bestuurders niet meer met het voertuig mogen rijden, totdat het is gekeurd door de RDW.

Verdere controle

Vier personen bleken te rijden zonder rijbewijs. Daarnaast werden er bekeuringen uitgeschreven voor rijden zonder rijbewijs in een auto, onverzekerd rijden en voor het rijden met gladde banden. Eén persoon bleek nog een boete van 137 euro open te hebben staan. Zestien personen werden bekeurd voor het fietsen zonder licht.

Lees het hele artikel hier

Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Gerelateerde berichten

Onderwerpen

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!