Nieuws voor rijscholen

CBR

Evaluatie ADAS in praktijkexamen B van start

vrijdag 01 december 2017 | Miranda Schenkhuizen

Sinds 1 januari 2016 mogen praktijkexamenkandidaten ondersteunende systemen op vrijwillige basis in de auto gebruiken tijdens het praktijkexamen B. Systemen die de rijtaak overnemen zoals park assist, zijn niet toegestaan. De examinatoren van het CBR zijn hier eind 2015 op getraind. Na een kleine twee jaar is het tijd de balans op te maken.

De VerkeersAcademie (advertentie)

De evaluatie start één dezer dagen met interviews met tien rij-instructeurs en tien examinatoren. Vervolgens stuurt het CBR binnenkort een vragenlijst naar alle examinatoren en alle instructeurs.

Ook voor opleiders die geen ADAS-voorzieningen gebruiken.

Deze online enquête is niet alleen bedoeld voor opleiders die de ADAS-voorzieningen laten gebruiken tijdens het examen, maar ook voor de opleiders die dat –misschien weloverwogen– níet doen. Het CBR wil namelijk ook horen waarom opleiders ondersteunende systemen niet inzetten bij het examen.


 Mede op grond van de evaluatie zal het CBR het vervolgtraject uitstippelen.


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Gerelateerde berichten

Onderwerpen

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!