Brussel heeft tekort aan Nederlandstalige rijinstructeurs

Brussel kampt met een tekort aan Nederlandstalige rijinstructeurs. Om dit tekort terug te dringen ontwikkelde ‘Het Huis van het Nederlands’ de online taalcursus NL@city, waar instructeurs van Brusselse rijscholen hun Nederlands kunnen verbeteren.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Doormiddel van ruim 160 verschillende taaloefeningen,  spreekoefeningen, videofragmenten en audiofragmenten leren Brusselse rijinstructeurs hoe ze hun leerlingen in het Nederlands kunnen begeleiden.

Vaktermen

De taallessen zijn vooral gericht op het aanleren van de benodigde vaktermen. “Om rijles te geven in het Nederlands, moet je wel al een goede kennis van het Nederlands hebben.” legt Lauriane Van der Eecken, communicatieverantwoordelijke van het Huis van het Nederlands uit aan het Belgische Het Laatste Nieuws. “ Dit platform helpt de instructeurs om de woorden en zinnen te leren die specifiek zijn voor hun job. Denk hierbij aan woorden van mistlichten, hendel en motorkap tot rijstrook en pechstrook.”

Op maat gemaakt

De intensieve cursus werd speciaal op maat gemaakt voor de Brusselse autorijschoolsector. Het Brusselse Huis van het Nederlands lanceerde eerder al een website voor ziekenhuispersoneel en een website voor personeel van gemeenten en OCMW’s. Ze zijn allemaal te vinden op nlatcity.brussels. (DCFS)