CBR leidt mensen op om theorieachterstand weg te werken

cbr theorie examen

Het CBR leidt momenteel 20 mensen op om de achterstand bij theorieexamens weg te werken. Dat blijkt uit het antwoord op vragen van Vereniging Rijschool Belang (VRB)

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

VRB stuurde verschillende vragen over de coronamaatregelen. Opvallen was het antwoord over de beperkte theoriereserveringsmogelijkheden. 

Opleiding

VRB kreeg als antwoord dat het CBR momenteel 20 personen aan het opleiden is om ingezet te worden op de theorieafdeling.  'Dat houdt in dat vanaf 1 september op alle theorie oproepplaatsen iedere dag theorie wordt aangeboden, met overwerk capaciteit. Hierdoor komt men op een inzet-capaciteit van 120% waardoor sneller de opgelopen achterstand wordt ingelopen', schrijft VRB. 

Gezakte kandidaten

Ook is CBR bezig met een aparte planning voor gezakte theoriekandidaten. Zij kunnen eerder opnieuw op examen gaan, dan kandidaten die een eerste examen willen reserveren. 'De capaciteit zal net zoals nu het geval is, niet in één keer vrijgegeven worden. Dit gebeurt gefaseerd over de hele dag en in de weekenden. CBR monitort de bevragingen en naar behoefte wordt er ingezet.'  Dit om misbruik te voorkomen.